Stribeladen
Velkommen til Stribeladen, en tegneserieforretning med mere end 25 år på bagen!
Stribeladen så dagens lys i oktober 1985, da Erik Møller Jensen slog dørene op for den første inkarnation af butikken i Jægergårdsgade, midt i hjertet af Århus. I de første mange år lå butikken på nummer 15 (nu en glarmester), og selvom butikken er flyttet et par gange siden da, har det dog aldrig været væk fra Jægergårdsgade.
Erik Møller Jensen blev dog ikke ved med at stå som frontfigur særlig længe, og allerede i foråret 1986 overtog Jens Jørgen Jensen pladsen bag disken og fik hurtigt kaldenavnet "Stribelade-Jens" blandt sine kunder.
Det begyndte at sprede sig i byen, at der lå en tegneseriebutik i Jægergårdsgade, og forretningen begyndte at gøre sig selv bemærket i medierne, på reklamer i busserne og med logobærende plastposer. Poser der blandt andet informerer den mulige kunde:

Provinsens Største Specialbutik

Kæmpe-Udvalg i:
Danske albums - franske albums
Seriehefter - comics
Graphic novels
Plakater & postkort
m. Tegneseriemotiver
Litteratur om tegneserier
Art books - rollespil
Science fiction
& fantasy - paperbacks

(Egen Import fra USA,
Frankrig & England)


Forretningen trivedes, og i 1994 begyndte varesortiment (især importen fra staterne) at fylde nok til, at butikken kunne flytte i de større lokaler henne ad gaden i nummer 3 (nu en del af banken på hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé).
Mod slutningen af årtusindet overvejede Stribelade-Jens at gå på efterløn og begyndte at se sig om efter en arvtager til butikken. Denne fandt han i Donald (Don) Fuester Fowler, der sidst i 80'erne og først i 90'erne tilbragte mangen en time i Stribeladen, både som kunde og som hjælpende hånd i forbindelse med bestillinger fra USA. Don var i mellemtiden flyttet med kone og døtre til Aalborg, hvor han havde startet sin egen tegneseriebiks, Comic Express.
Fra overgangen 1998/1999 overtog Don Fowler så butikken som ny ejer af Stribeladen samtidig med, at han stadigt holdte fast i Comic Express, som han kører per proxy.
Importen fra Frankrig og England gled frem mod årtusindskiftet gradvist i baggrunden, mens de amerikanske titler til stadighed fyldte mere og mere, og da Himmerlandsbanken inde ved siden af meget gerne ville overtage lokalerne, besluttede Don i februar 2007 at flytte butikken til større lokaler på den nuværende adresse på Jægergårdsgade 48.
Stribeladen
- Donald Fowler
Stribeladen, Jægergårdsgade 48, 8000 Århus C - tlf: 86123080
man-fredag 10-17.30 lørdag 10-13
stribeladen@hotmail.com